Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Cajsa seglar för Åland 100 år

2021-06-07 - 2021-08-15

För att uppmärksamma, fira och hedra den åländska självstyrelsen och engagera unga i firandet genomför SKUNK – Skärgårdsungdomarnas intresseorganisation i sommar ett samarbetsprojekt med föreningen Storbåten Cajsa.
Målet med Cajsa seglar för Åland 100 år är att stärka intresset för segling i bruksbåt som kulturarv bland ungdomar, att skapa en mötesplats för unga att diskutera Åland 100 år samt att generellt uppmärksamma Åland 100 år i hamnar i skärgården.

Genom samarbeten med olika aktörer, såsom föreningar och kommuner, erbjuds ungdomar under veckorna 23 till 32 att segla i grupper, egna eller sammansatta. Kortare publika seglingar erbjuds även vuxna mellan ungdomsseglatserna.

Storbåten Cajsa byggdes i Björkö på traditionsenligt sätt, och sjösattes 1984 med målet att segla med ungdomar i Ålands skärgård. Båten inreddes så att 4 ungdomar kunde sova i kajutan och 6 ungdomar i ett bomtält på däck. Mat kan lagas på ett gasolkök. Båten har ingen motor utan seglas eller ros eller vid vissa tillfällen dras av annan båt. Båten är ett blickfång när hon seglar runt!

Vi kommer att ha två skeppare som i ett vecka/vecka-system ansvarar för framförandet av storbåten, samt två ungdomsledare/gastar, även de i vecka/vecka-system, som skapar programmet ombord och i hamnarna.

Framåt sommaren ökar aktiviteten på vår Facebook-sida Cajsa seglar för Åland 100, men följ oss gärna där redan nu. Och om ni har intresse av en seglats, kortare eller längre, är ni välkomna att ta kontakt per mail projektcajsa@skunk.ax eller telefon 0400610190.

Med hopp om ett minnesvärt Åland100-firande

Tiina Thörnroos
Projektkoordinator för Cajsa seglar för Åland 100 år

Detaljer

Start:
2021-06-07
Slutar:
2021-08-15
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.skunk.ax/handelser

Plats

Flera Platser
Åland

Arrangör

Skunk rf
Telefon:
+358 400 784 871
E-post:
info@skunk.ax
Visa Arrangör-webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg gärna till ett evenemang som vi saknar!

Åland Online är ingen arrangör och ansvarar inte på något sätt för evenemangen vi publicerar. Kontakta gärna respektive arrangör för mer information!