Linjedop på Pommern

Har du passerat ”linjen”?

linjedop_kaptenMed anor från gamla maritima riter utformades på i första hand oceanseglarna en kutym, att då fartyget passerade ekvatorn skulle de sjömän eller andra personer ombord som inte passerat ”linjen” genomgå en ”dop”-ceremoni.

Hans Majestät Kung Neptunus, härskaren över de sju haven, äntrar fartyget i samtåg med sin sköna fru Neptunia, fartygsdoktorn, prelaten, barberaren och astronomen samt Kungens egna poliskonstaplar.
Efter att ha genomgått en hel uppsjö av olika prov, inkluderande en hårdhänt hälsokontroll, utfärdar Kung Neptunus ett certifikat till den ”döpte”. Certifikatet ger den nye undersåten rätt att oantastat resa över alla hav, floder och insjöar.

linjedop_fangeDen en timme långa föreställningen som ges på Pommerns däck spelas av gamla sjökaptener som själva genomgått ”linjedopet”. Föreställningen är ett humorrikt arrangemang med glimten i ögat!

Väl värt att besöka!

Missa inte heller att ta en vandring genom fartyget som är världens enda välbevarade 4-mastade bark! Här finns rikligt med information om hur livet ombord kunde te sig. Missa heller inte den innehållsrika filmen som visas ombord!

linjedop_aktEvenemanget arrangeras av
Ålands Skeppsbefälhavareförening r.f

Läs mer om föreningen här »

s