© Björn Pettersson

Åland – Visit the Heart of Scandinavia

– VÅRT PARADIS I NORDEN

En resa till Åland är aldrig fel, även om det så handlar om en shoppingresa över dagen eller en hel semestersommar…

Med handen på hjärtat…

Har du någonsin tagit dig tid att verkligen uppleva Åland? Kanske är du en av dem som bara har sett den vackra skärgården passera förbi fönstret under en nöjeskryssning eller en av de reguljära färjeresorna. Men att bara skymta Åland från däcket på en färja gör inte denna ögrupp rättvisa.

Åland är så mycket mer än bara en pittoresk utsikt från havet. Det är en plats med en rik historia, fantastiska landskap, mysiga byar och en kultur som är både unik och välkomnande. Tänk dig att promenera genom gamla sjöbodar, besöka historiska museer och fästningar, smaka på lokala delikatesser eller kanske ta en cykeltur genom en lummig skog för att sedan avsluta dagen med en middag på en lokal restaurang med utsikt över havet.

Vårt lilla paradis bjuder på en myriad av utflyktsmål – från charmiga små kaféer, handarbetade produkter, gamla fiskelägen till stränder med glittrande klart vatten. Varje hörn av Åland bjuder på en ny upptäckt. Och det bästa av allt? Ibland känns som om tiden nästan stått stilla här.

Men vi vill att din upplevelse av Åland ska vara optimal. Därför har vi samlat några av alla de utflyktsmål, sevärdheter och upplevelser du kan njuta av under ditt besök. Vi erbjuder också handplockade ”tips & råd” för att ditt äventyr på Åland ska bli så angenämt som möjligt. Låt oss guida dig genom detta nordeuropeiska paradis och se till att ditt besök på Åland verkligen blir ett minne för livet!

Så nästa gång färjan lägger till, stig iland. Åland väntar på dig, och vi är säkra på att du kommer att förälska dig i den på nytt vid varje besök.

Kastelholms Gästhamn

Nyttiga kunskaper om Åland:

Här har vi försökt samla lite korta fakta om och från Åland. Det kan handla om vilken valuta du kan betala med, hur du ringer inom, till och från Åland eller om oturen är framme, telefonnummer till några av de viktiga funktionerna som t.ex. sjukvård, räddningstjänst och andra inrättningar.

På Åland finner du ett stort utbud av olika övernattningsmöjligheter.
De flesta ligger bara något stenkast från vattnet och i många fall
finns roddbåtar att tillgå.
Vi har försökt samla alla olika övernattningsalternativ på ett och
samma ställe.

Stugor bo på Åland
Golf

Golf på Åland

Här hittar du vår artikel och mer information om din golfsemester på Åland

Sportfiske på Åland

Här hittar du vår artikel och mer information om sportfiske på Åland

Det finns egentligen bara två sätt att resa till Åland på, antingen med båt eller med flyg. Båtresan med färja tar från 2 timmar med Eckerö Linjen som går mellan Grisslehamn och Eckerö.

FinnLines, TallinkSilja och Viking Line trafikerar även de Åland, men då från Stockholm, Kapellskär, Åbo, Tallin eller Helsingfors, antingen till Mariehamn eller Långnäs.

Kontakta de olika rederierna för mer information om turlistor och priser…
– Du hittar dom här under Rederier och Färjor