Åland Online brinner för att vara en framstående plattform som erbjuder ett fräscht och objektivt perspektiv för både stora och små företag, föreningar och organisationer som vill stärka sitt varumärke i det lokala samhället och utomlands. Vårt tillvägagångssätt är centrerat kring att främja en djup koppling till det lokala näringslivet, kulturlivet och samhällsorganisationerna  samtidigt som vi respekterar öarnas historiska sammanhang. Vi är övertygade om att vi, genom att bygga vänliga stödjande relationer och funktioner, är en av framgångsfaktorerna till att främja utvecklingen på Åland.

Åland Online är en heltäckande plattform som syftar till att visa upp och främja lokala företags unika erbjudanden på Åland. Vår affärsidé är centrerad kring att skapa en engagerande och informativ onlinenärvaro för det åländska samhället, där både lokalbefolkningen och besökare kan upptäcka de dolda pärlor, kulturevenemang och historiska landmärken på denna vackra ö-grupp.

Nyckelfunktioner

En av våra nyckelfunktioner är att skapa detaljerade företagsprofiler som lyfter fram erbjudanden, unika försäljningsargument och kundrekommendationer för varje lokalt företag. Vi samarbetar också med lokala entreprenörer för att genomföra intervjuer, vilket ger våra besökare en inblick i företagsmiljön och kulturen på Åland.

Dessutom ger vi insidertips och guider för olika kategorier, såsom de oslagbara restaurangerna, utomhusaktiviteterna eller historiska platserna på Åland, som är presenterade av vårt team och i samarbete med lokalbefolkningen och- eller lokala företag.

Vi täcker dessutom lokala evenemang, festivaler och kulturaktiviteter, vilket ger våra besökare en autentisk inblick i Ålands pulserande samhällsliv. Vi uppmuntrar användargenererat innehåll, som ger en personlig touch till vår plattform, och vi samarbetar även med lokala influencers, fotografer eller bloggare för att skapa exklusivt innehåll eller vara värd för evenemang, workshops eller webbseminarier.

Gemenskap

För att främja en känsla av gemenskapsstolthet lyfter vi fram lokala ideella organisationer, välgörenhetsorganisationer eller samhällsinitiativ genom vårt innehåll. Dessutom erbjuder vi unika varor som hyllar Ålands kultur, landmärken eller historia genom vår webbutik alandsbutiken.com.

Slutligen använder vi sociala medier för uppdateringar och engagemang i realtid, och håller vår publik informerad om nya företag, evenemang eller varor. Vi använder Instagram, Facebook och andra kanaler för att dela uppdateringar i realtid eller bakom kulisserna innehåll som ger våra besökare en känsla av omedelbarhet och anslutning.

Uppdrag

Vårt uppdrag är att bygga en stark online-närvaro för lokala företag och skapa en känsla av gemenskap och stolthet på Åland tillsammans med våra besökare.