Utforska Åland

En sagolik skärgård väntar på ditt äventyr

Beläget mellan Sverige och Finland, är Åland och dess skärgård en pärla i Östersjön, väntandes på att bli upptäckt. Med sitt rika arv, storslagna natur och en blandning av gammalt och nytt, erbjuder Åland en upplevelse utan like.

Skönheten i naturen

Från den steniga terrängen till frodiga gröna fält, stränder med gyllene sand och spegelblanka vatten, Åland bjuder in dig att förlora dig i naturens omfamning. Den största ön, Fasta Åland, är hem till Mariehamn – en charmig hamnstad med en rik sjöfartshistoria. Utsikten från Orrdalsklint, skärgårdens högsta punkt, är en naturskön dröm som väntar på att bli upplevd.

En resa genom tiden

Med spår från brons- och järnåldern, mystiska vikingagravar och ståtliga medeltida granitkyrkor, är varje steg på Åland som en vandring genom tiderna. Det toppmoderna sjöfartsmuseet i Mariehamn bjuder på berättelser om heroiska sjöresor och skärgårdens rika maritima arv.

Smaka på Åland

Bortom historien och naturen bjuder Åland på gastronomiska äventyr. De bördiga fälten ger skörden för lokala delikatesser – allt från färska äpplen och päron till härliga bröd bakade med lokalodlat spannmål.

Ditt nästa äventyr

Med moderna transportlänkar är Åland en lättillgänglig skatt, oavsett om du reser från Finland, Sverige eller längre bort. Och när du väl är här, kommer den varma gästfriheten hos de svensktalande ålänningarna att få dig att känna dig som hemma.

Så varför vänta? Åland väntar på att dela sina hemligheter, äventyr och skönhet med dig. Planera din resa nu och upplev en skärgård som är som ingen annan.

Ålands LandskapsvapenÅlands Landskapsvapen