Harnäs Stugor och Tornvilla

Mysiga stugor att hyra på Åland!

Presentation

Varmt välkomna till Harnäs Stugor och Tornvilla.

Harnäs Stugor finns i Hammarland på västra Åland, endast 2 timmar över Ålands hav! I norra Hammarland har vi fyra olika boenden, belägna på tre olika platser.

Ni kan boka alla fyra stugor direkt via oss. Tornvillan kan också bokas via www.booking.com.

Vi erbjuder boenden veckovis med byten på lördagar, men utanför högsäsong erbjuder vi också boenden efter era önskemål.

Gula Stugan passar också  för den som önskar ett boende på Åland för en lite längre tidsperiod (veckor – någon månad) för t.ex. praktik, studier eller arbete under våren till hösten. Fördelen med Gula Stugan är att den är mest vinterbonad samt läget, bara 25 km från Mariehamn och 20 km till Eckerölinjens färjhamn. Alla bekvämligheter förutom tvättmaskin finns i Gula Stugan.

De boenden vi erbjuder passar också bra för besökare av Skördefesten på Åland och hundutställningen Viking Line Dog Show, som båda årligen hålls i september.

Senaste åren har Harnäs Stugor haft god beläggning  med mycket beröm för det vi har att erbjuda. Vi är både stolta och glada för den respons vi har fått. (Guest Review Awards 2016. Booking.com 9,3/10 för Tornvillan). Vi fortsätter att välkomna både nya och återkommande gäster.

Tornvillan

Det rustika stockhuset TORNVILLAN med separat stockbastu ligger längst ut på udden Ässkär i Bovik i nordvästra Hammarland. Huset ligger ostört i bergs- och tallskogsomgivning med storslagen havsutsikt mot nordväst. Avståndet till stranden med röda klippor är ca 60 m. Egen strandlinje drygt 250 m. Avstånd till närmaste granne är 200 m och till affär 12 km.

Huset är byggt 2008 och präglat av högt kvalitetstänkande. Inredning med hantverk av åländsk design som anknyter till Ålands historia, konst och kultur. Bostadsytan är 70 kvm och bastukammaren 7 kvm. Huset med plats för 6 personer har 2 dubbelrum samt bäddar för 2 personer i bastukammaren.

I det åttkantiga tornets övervåning finns ett utsikts- och sällskapsrum med sittplatser för 6 personer. I tornets nedre våning finns kök med matplats. Kyl/frys, microugn, ugn och keramikhäll, diskmaskin, brödrost, kaffebryggare och vattenkokare. I vardagsrummet med soffgrupp finns platt-TV, IPTV med även tyska kanaler samt radio med CD-spelare. Täljstensspis med glasluckor. Uppvärmning med el-element och golvvärme i hela huset. Klinkergolv i kök och hall. Badrum med WC, dusch och tvättmaskin. Terrass längs tornets östra, norra och västra sida med dörr direkt  ut från köket.  Stenlagd uteplats längs husets södra vägg. Teak-utemöbler.

Bastun är vedeldad med fri tillgång till ved i boden på gården. Separat duschrum i anslutning till bastun.

Vid stranden finns båt som ingår i hyran. Motor kan hyras. Fiskrensbord vid båten. Fiskekort säljes. Slutstädning och sänglinne fås mot ersättning.

Husdjur är också välkomna. Rökfri fastighet. Tornvillan drivs bland annat av 20 stycken solpaneler. För er som har elbil så har vi elbilsladdare.

Trådlöst Internet med gratis Wi-Fi
Bytesdag vid veckouthyrning: Lördag

TORNVILLAN är öppen ÅRET RUNT!

Guest Review år 2022 Booking.com 9,5 / 10

Boka Tornvillan på www.booking.com

Röda Stugan

RÖDA STUGAN ligger i Strömma i norra Hammarland i lugn och naturskön omgivning vid strand med västerläge. Här kan man promenera på betade strandängar med röda granitklippor. Bland hasselbuskar och gamla askar på lövängen kan du om våren njuta av vitsipppor, gullvivor och orkidéer. Detta är ”mulens marker” där hästar, kor och får betat sedan urminnes tider. Därav den rika floran och det rika fågellivet. Här kan man höra göken gala, spillkråkan trumma och tranan trumpeta i vårkvällen.

Öppet v. 18–40. 4+1 pers; 42 m2. Rum, kök (v/k vatten), 2 sovrum, utedass, separat vedeldad bastu med dusch. Elvärme, öppen spis, elspis, kaffebryggare, mikro, kyl/frys, platt-TV, roddbåt, fiskrensbord vid båten, utegrill. Fiskekort säljes. Sjöutsikt, kor på bete. Rökfri stuga. Husdjur är välkomna.
Avstånd ca: Mariehamn 31 km, Eckerö Linjens hamn 26 km, affär 12 km, granne (gröna stugan) 150 m, långgrund strand 35 m (liten privat väg mellan stuga och strand).

 

Så här skrev en gäst i Röda Stugan 30 maj – 6 juni 2015:

”Havsörnar, fiskgjuse, skräntärnor och rödbenor mm har trots vädret glatt oss. Och bastubad och en varm brasa har också suttit gott. Och TYSTNADEN! Ingen trafik, inget flygplansbuller, inga sopbilar som väckt oss klockan 6 på morgonen och inga borrljud från renoveringssugna grannar. Det är en lisa för själen att vara en vecka i Röda stugan.”

 

Fler bilder från denna plats

Ässkärsvägen 184
Ålands landsbygd AX
Få vägbeskrivning

Harnäs Stugor och Tornvilla

Bovikvägen 726
22240 Hammarland

Dela dina foton från denna plats med andra

Lägg till ett foto till denna plats

Maximum file size: 90MB

Genom att ladda upp bilder till Åland Online godkänner du våra villkor.