Mariehamn Lawn-Tennis Klubb r.f.

PresentationMariehamn Lawn-Tennis

Mariehamn Lawn-Tennis Klubb är Ålands största tennisklubb. Klubben har ca 400 aktiva medlemmar varav ca 110 juniorer. Flera utav juniorerna är aktiva tävlingsspelare både i Finland och i Sverige. MLK bedriver tennisverksamhet för barn och vuxna åretrunt. Under sommarmånaderna finner alla aktiviteter rum på idrottsparkens tennisbanor, mitt i Mariehamn. Resten utav året sker träningarna i Bollhalla.

Under 3 olika veckor på somrarna anordnas den populära tennisskolan för barn i åldrarna 5-15 år. Antalet deltagare ligger på ca 150 barn per år. 2013 är det 20-års jubileum för tennisskolan.

För de vuxna medlemmarna anordnas även regelbunden träning. Här väljer man mellan termins- eller 5 veckorsträningar. I nuläget är det ca 25 vuxna som tränar regelbundet. Utöver det finns det även möjlighet att vara med i det nystartade Gruppspelet, där man har chansen att få spela matcher mot andra medlemmar.

För våra yngsta spelare har vi något som vi kallar för Kids-Clinic. Denna lek- och lärkurs riktar sig till barn mellan 3-6 år och äger rum under 10 veckor på våren samt 10 veckor under hösten. En kortare version av Kids-Clinic kommer att äga rum i sommar mellan 26:e och 28:e juni.

Vill ni veta mer om MLK och vår verksamhet så är ni välkomna att besöka oss på mlktennis.com.

Mariehamn 22100 Mariehamn AX
Få vägbeskrivning

Mariehamn Lawn-Tennis Klubb r.f.

Norrbölevägen 11
22100 Mariehamn

Dela dina foton från denna plats med andra

Lägg till ett foto till denna plats
Maximal filstorlek: 90 MB
Genom att ladda upp bilder till Åland Online godkänner du våra villkor.