Mariehamn Lawn-Tennis Klubb r.f.

PresentationMariehamn Lawn-Tennis

Mariehamn Lawn-Tennis Klubb är Ålands största tennisklubb. Klubben har ca 400 aktiva medlemmar varav ca 110 juniorer. Flera utav juniorerna är aktiva tävlingsspelare både i Finland och i Sverige. MLK bedriver tennisverksamhet för barn och vuxna åretrunt. Under sommarmånaderna finner alla aktiviteter rum på idrottsparkens tennisbanor, mitt i Mariehamn. Resten utav året sker träningarna i Bollhalla.

Under 3 olika veckor på somrarna anordnas den populära tennisskolan för barn i åldrarna 5-15 år. Antalet deltagare ligger på ca 150 barn per år. 2013 är det 20-års jubileum för tennisskolan.

För de vuxna medlemmarna anordnas även regelbunden träning. Här väljer man mellan termins- eller 5 veckorsträningar. I nuläget är det ca 25 vuxna som tränar regelbundet. Utöver det finns det även möjlighet att vara med i det nystartade Gruppspelet, där man har chansen att få spela matcher mot andra medlemmar.

För våra yngsta spelare har vi något som vi kallar för Kids-Clinic. Denna lek- och lärkurs riktar sig till barn mellan 3-6 år och äger rum under 10 veckor på våren samt 10 veckor under hösten. En kortare version av Kids-Clinic kommer att äga rum i sommar mellan 26:e och 28:e juni.

Vill ni veta mer om MLK och vår verksamhet så är ni välkomna att besöka oss på mlktennis.com.

Fler bilder från denna plats

Mariehamn 22100 Mariehamn AX
Få vägbeskrivning

Mariehamn Lawn-Tennis Klubb r.f.

Norrbölevägen 11
22100 Mariehamn

Dela dina foton från denna plats med andra

Lägg till ett foto till denna plats

Maximum file size: 90MB

Genom att ladda upp bilder till Åland Online godkänner du våra villkor.