Optinova AB

Presentation

Optinova Ab är en världsledande underleverantör av specialslangar för sjukvården. Optinova grundades 1971 och idag är vi omkring 130 anställda i vår fabrik i Godby på Åland. Vi har idag även en produktions och säljenhet i Minneapolis USA, Optinova-MLE med 9 anställda.

OPTINOVA AB är ett företag specialiserat på tillverkning av plastkomponenter för medicinska tillämpningar. Företaget ingår i Eriksson Capital koncernen.

Efterfrågan på våra komponenter ökar kontinuerligt. Alla våra produkter är halvfabrikat och levereras vidare till medicinsk-tekniska företag, som monterar våra slangar till färdiga produkter. De färdiga produkterna säljs huvudsakligen till sjukvården. Våra kunder finns över hela världen och över 99% av våra produkter går på export. De viktigaste marknadena för våra komponenter finns i  Europa, USA , Indien och Kina.

Optinovas nuvarande lokaler är totalt 5800 m² och därav är 2800 m² produktionslokaler så kallade ”renrum”. Ett renrum är en arbetsplats med övertryck av filtrerad luft och med god ordning. Renheten mäts regelbundet och lokalerna är klassificerade enligt ISO 14644-1.
Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbetet eftersom våra produkter används i människokroppen. Vårt kvalitetssystem är sedan 1996 certifierat enligt ISO 9001:2000 och ISO 13485:2003

Fler bilder från denna plats

Optinova AB

Industrivägen 5
22410 Godby

Dela dina foton från denna plats med andra

Lägg till ett foto till denna plats

Maximum file size: 90MB

Genom att ladda upp bilder till Åland Online godkänner du våra villkor.