Pettas Ekologiska Hantverkscafé

Presentation

Caféet med värme och omtanke

Finnö gamla folkskola i Geta är numera café med ekobageri och brödbutik. För det trivsamma värdskapet vid Pettas står Ulf och Karin Eklund.

Trädgårdens charmigt vildvuxna blomsterprakt i kombination med den gulrappade tegelbyggnaden från 1914 skapar en rofylld oas. Du slår dig gärna ner och stannar länge.
– Du är välkommen att bara sitta och njuta i solen en stund, säger Karin.

Det märks att både Ulf och Karin har lagt sina hjärtan i verksamheten. Här har de förverkligat många drömmar och du känner omtanken bland blomrabatter, vackra stilleben och doften av nybakt.

Namnet på caféet – Pettas – är hämtat från Emilia Pettersson, folkskolans sista kvinnliga lärare. Henne kallade barnen för Petta.

Trevligare än hemma
Ta med dig en kopp kaffe och Karins goda bullar till uteserveringen. Istället för vanlig bricka får du bära fikat i en korg med handtag. En fin detalj.

Är du hungrig kan Ulf slänga ihop en smörgås eller en god sallad. Är ni ett mindre sällskap kan ni dessutom boka grillplatsen, inklusive kock.
– Vi har en ny stenugn, så tankar på att erbjuda pizza har faktiskt också dykt upp, säger Ulf.

Mitt bland borden på uteserveringen står barnens favorit, konstnären Juha Pykäläinens version av ”Getabocken”. Ett unikt exemplar med återanvänt tågvirke från skutorna Linden och Albanus till päls. Det är helt i linje med Ulf och Karins egen filosofi. Vid Pettas är nämligen brödet ekologiskt och uppvärmningen kommer från bergvärme.

Mångsysslare
Efter fikat kan du handla bröd, bakverk och ekologiska produkter i butiken och ta med dig hem. Gå också upp för den rödmålade trappan och upptäck övre våningen. Här ligger en nyrenoverad festsal på 70 m2. Perfekt för konferenser, kalas, bröllop och andra festligheter. I salen finns också hantverk till försäljning. Konferansutrustning finns för mindre konferenser  (25 pers).

Hjärtligt välkomna!

Fler bilder från denna plats

Finnövägen 327
Geta 22340 Geta AX
Få vägbeskrivning

Pettas Ekologiska Hantverkscafé

Finnövägen 327
22340 Geta

Dela dina foton från denna plats med andra

Lägg till ett foto till denna plats

Maximum file size: 90MB

Genom att ladda upp bilder till Åland Online godkänner du våra villkor.