Övergivna eller stängda verksamheter på Åland

Prästö Stugor & Camping

Under många år var Prästö Stugor & Camping ett årligt måste för många semesterfirare till Åland.

Idag är anläggningen stängd och anläggningen börja sakta förfalla, men som gärna påminner om de gågna storhetstiderna.
Här finns en gammal dansbana, kök, duchrum och givetvis finns den gamla receptionen kvar. Dock har någon ovälkommen besökare hälsat på.
Vi bjuder på några bilder, både från nätet som vi hittat medan anläggningen var öppen, men också hur det ser ut numera. Vi hittade också en text från Internationella Campingorganisationen som vi lägger till vår minnessida;

Historisk marknadsföringstext

Prästö Stugor & Camping är en camping i Prästö, Åland, belägen vid havet och i skogen. Campingen har platser platser med lite skugga. Prästö Stugor & Camping ligger i närheten av en sandstrand. Det finns möjlighet att hyra vandrarstugor. På campingen finns en ett sportområde.

På Prästö Stugor & Camping gäller följande regler för husdjur:
– Hund(ar) tillåtna i lågsäsong (bundna)
– Hund(ar) tillåtna i högsäsong (bundna)

För den sportige semestervandraren har campingen olika cykelleder. Vem vill inte efter en hård dag slappna av i en sauna. I den närliggande omgivningen kan du också simma i havet. I Prästö Stugor & Camping är det tillåtet att snorkla, vindsurfa och åka vattenskidor.

Att laga sin egen mat är inte alltid nödvändigt, för på campingen finns en snackbar, en självservering och en restaurang (mindre urval). På campingen kan du också köpa färskt bröd. Det är möjligt att komma ut på internet, därför att campingen förfogar över en eller flera datorer med internetförbindelse och det finns en trådlöst internet-punkt

Riktpriset sista året det var öppet var 15:00 €