Vikingamarknad

Vikingamarknad - Äventyr för hela familjen med allt från stridsscener till härlig musik och god mat

Ärade gäster och vänner av vikingakultur, vi har nöjet att bjuda in er till en oförglömlig upplevelse på Vikingamarknaden på Åland! Den här händelsen kommer att ta er tillbaka i tiden till den spännande eran av vikingarna, där sagor blir verklighet och historien återupplivas.

Evenemanget kommer att äga rum i den vackra och historiska miljön på Åland, en plats som har en rik vikingahistoria. Under dagarna av Vikingamarknaden kommer ni att få möjlighet att uppleva en rad olika aktiviteter och sevärdheter som tar er med på en resa tillbaka till vikingatiden.

Här är några av höjdpunkterna ni kan förvänta er:

Vikingakamp:

Upplev den adrenalinfyllda striden när vikingar tar på sig rustningarna och ställer upp i en äkta vikingakamp. Ni kommer att få se skickliga kämpar visa upp sina färdigheter med svärd, sköldar och andra vapen.

Vikingahantverk:

Utforska en mängd olika hantverksstånd där skickliga hantverkare visar upp sina färdigheter inom smide, sömnad, keramik och mycket mer. Det kommer även finnas möjlighet att köpa autentiska vikingainspirerade föremål att ta med hem som minnen.

Historia:

Lär er mer om vikingarnas livsstil, deras traditioner och deras resor genom inspirerande berättelser och upplevelser. Detta är ett utmärkt tillfälle att fördjupa er i den rika kulturen och historien som omger vikingarna.

Vikingamat:

Njut av läcker vikingamat som tillagas över öppen eld. Smaka på autentiska rätter och upptäck hur vikingarna brukade festa och njuta av livets goda.

Vikingaläger:

Utforska ett autentiskt vikingaläger där ni kan få en glimt av hur vikingarna levde och bodde under sina expeditioner och resor.

Evenemanget välkomnar alla åldrar och bakgrunder. Det blir en familjevänlig händelse där både barn och vuxna kan lära sig och ha kul samtidigt. Kom och delta i vår vikingakostymtävling och se till att klä ut er i era bästa vikingakläder!

Vi ser fram emot att välkomna er till Vikingamarknaden på Åland och dela denna fantastiska resa tillbaka i tiden tillsammans!

Åland, som med sitt strategiska läge mitt i Östersjön, var under vikingatiden en viktig plats. Här idkades handel precis som nu mellan öst och väst. De arkeologiska fynden på Åland från denna tid kan i viss utsträckning vara svår att tolka, men att det var en viktig knutpunkt är alla överens om!